RSS feed Prijavi se na naš RSS vir!

Pogoji uporabe spletišča odfuk.com in izjava o varovanju zasebnosti

Vsem vam, ki se vam ne ljubi brati dolgih pravnih obvestil, naj na kratko sporočimo:

  1. Vsebine spletišča uporabljate na lastno odgovornost.
  2. Spoštujemo vašo zasebnost in ne bomo je zlorabili.

V nadaljevanju pa lahko preberete tudi več podrobnih informacij, povezanih s temi načeli.


Vaša zasebnost je zelo pomembna tudi za odfuk.com, zato ta izjava o varovanju zasebnosti pojasnjuje načine upravljanja s podatki zasebne narave, ki velja za odfuk.com spletne strani, poleg tega pa vam daje koristna pojasnila glede tega, kakšne informacije so predmet zbiranja in spremljanja, kakšna je uporaba teh informacij in s kom si jih delite.

Informacije, ki jih odfuk.com zbira in spremlja

odfuk.com zbira naslednje vrste informacij:

  • podatke, ki jih vpišejo uporabniki v postopku prostovoljne registracije za aktivno sodelovanje v forumu in/ali preko elektronske pošte, ki jo pošiljajo na naš naslov,
  • podatki, ki se registrirajo pri pregledovanju vsebin naših spletnih strani,
  • podatki, ki se zbirajo pri aktivnem sodelovanju uporabnikov.

Te vrste informacij so nam v pomoč pri boljši pripravi vsebin. Zbiramo jih na naslednje načine:

Registracija uporabnika

odfuk.com ponuja nekatere brezplačne storitve, kot je sodelovanje v forumu. Za aktivno uporabo oz. sodelovanje je potrebna prostovoljna registracija. V postopku registracije uporabnik vpiše svoj elektronski naslov.

Vsebine

Za aktivno sodelovanje in izkoriščanje prednosti, ki jih spletišče ponuja registriranim uporabnikom, morajo uporabniki vpisati svoj pravi elektronski naslov in uporabniško ime. Začasno geslo se pošlje na elektronski naslov, ki je bil vpisan pri registraciji. Sistem za pošiljanje elektronskih sporočil v tem primeru zbere nekaj informacij o vas in vašem računalniku - IP številko.

odfuk.com uporablja značilnosti brskalnikov, da lahko v vaš sistem namesti piškotek ("cookie"). S pomočjo piškotkov lahko spremljamo in izdelamo statistike obiskov posameznih vsebin. Prav tako s pomočjo piškotkov štejemo klike na posamezne oglase (banner) naših oglaševalcev, ki pa podatkov o uporabniku, ki je kliknil na njihov oglas, nimajo. odfuk.com prav tako ne pošilja podatkov o uporabnikih tretjim osebam.

Statistika obiska

odfuk.com spremlja statistiko obiska po posameznih straneh.

Piškotki (cookies)

Piškotek je podatkovni element, ki ga spletna stran pošlje vašemu brskalniku in ki ga potem lahko hranite na vašem sistemu. Piškotki ne morejo pregledovati datotek na vašem računalniku ali prebrati piškotkov z drugih spletnih strani.

odfuk.com tako uporablja le piškotke za zbiranje informacij o obiskih posameznih vsebin, v postopku registracije in ob kliku na posamezen oglas.

Registracija: V postopku registracije odfuk.com uporabi piškotek, da shrani enoličen in naključno določen uporabniški ID. V piškotek ne shranimo vaših gesel in drugih osebnih podatkov. Uporabniški ID uporabimo, da spremljamo vaše obiske na naši strani. Piškotek pa vam seveda omogoči tudi uporabo funkcij, ki jih registriranim uporabnikom ponuja forum.

Oglaševanje: odfuk.com sistem oglaševanja dostavi vašemu brskalniku tudi enkraten piškotek, s katerim spremljamo vaše oglede oglasov in številko klikov na oglase. V primeru, da imate vaš brskalnik nastavljen tako, da vas pred sprejemom piškotka opozori nanj, boste opozorili prejeli ob vsakem piškotku.

Sprejem piškotkov lahko v vašem brskalniku tudi izklopite. Za pregledovanje odfuk.com spletnih strani jih ne potrebujete. Potrebujete pa jih za aktivno sodelovanje v vsebinah in drugih storitvah, ki jih registriranim uporabnikom ponuja odfuk.com.

Uporaba informacij

Vse informacije, ki jih pridobimo v prej opisanih postopkih, uporabimo za izboljšanje kakovosti naših spletnih strani in za spremljanje statistike, ki je na ogled našim obiskovalcem in oglaševalcem.

Za informacije o tem, katere strani so uporabnikom všeč in katere ne, odfuk.com uporablja prej opisane tehnologije (piškotki). odfuk.com ne spremlja, kaj posamezen uporabnik bere - spremlja le število ogledov posamezne strani.

odfuk.com dnevno izdeluje statistiko obiska naših storitev, ki so na voljo obiskovalcem in oglaševalcem.

Nestrinjanje s politiko odfuk.com glede zbiranja informacij

odfuk.com svojim uporabnikom in obiskovalcem, ki se ne strinjajo s politiko odfuk.com glede zbiranja in spremljanja informacij, omogoča, da:

  • v postopku registracije ne vpišejo informacij, ki za registracijo niso obvezni,
  • ne sodelujejo na interaktivnih spletnih straneh odfuk.com (to so tiste, kjer je potrebno zbiranje določenih podatkov in identifikacija uporabnika),
  • pri pregledovanju vsebin odfuk.com ne sprejmejo piškotkov.

odfuk.com lahko to izjavo o varovanju zasebnosti po potrebi spremeni. Ta Izjava o varovanju zasebnosti je v veljavi od 21. aprila 2009.